expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2 Mayıs 2019 Perşembe

Pastane Usulü Ay Çöreği Tarifi



Tatlı ay çöreği için gereken malzemeler
125 gr. yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket instant toz maya
2 yumurta (1 tanesinin sarısını ayırın)
yaklaşık 4 su bardağı un
içi için:
Kakaolu veya sade kek (bayat kek veya pastaban olabilir)
(sade kek kullanırsanız bir küçük paket yada 2 yemek kaşığı kakao)
3 yemek kaşığı kuru üzüm veya cranberry
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
arzuya göre fındık içi veya hindistan cevizi
yaklaşık 1 çay bardağı süt

Tatlı ay çöreği nasıl yapılır
Hamur için oda sıcaklığında yumuşamış yağ,







sıvı yağ,süt, pudra şekeri ve yumurtaları (bir tanesinin sarısını ayırmayı unutmayın) hamur yoğuracağınız kaba alın ve karıştırın.
Unun bir kısmını ve mayayı koyup hamuru yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.Üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat kadar mayalanması için ılık bir ortamda bırakın.(Bir poşetin içerisine koyarsanız hamur kabını daha çabuk mayalanır)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder