expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2 Mayıs 2019 Perşembe

Fırında Kaşarlı Tas Kebabı Tarifi


Fırında Kaşarlı Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
350 gr dana Kuşbaşı
1 adet soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil köy biberi
2 adet patates
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Üzeri için;

1 yemek kaşığı salça
Kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
Öncelikle etler kuşbaşı doğranır.
 Bu aşamadan önce eğer zamanınız varsa etleri marine edip 2-3 saat bekletmeniz yararınıza olacaktır. Etlerin pişme süresi böylece kısalır.
Kuşbaşı doğranan etler kızgın tavaya alınır. Etler tavaya atıldıktan sonra bir süre etlere dokunmayın. Bir tarafı koyulaştıktan sonra diğer tarafı çevirerek etler mühürlenir. Sonrasında etler kendi sularını salarak pişmeye bırakılır. Eğer düdüklü tencereniz varsa etleri pişirme aşamasını düdüklü tencerede halletmeniz zaman açısından iyi olacaktır. Kendi suyunu çeken etlere sıcak su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
Diğer yandan patates havucu küp küp ve biberleri de sotelik doğruyoruz. Doğradığımız sebzeleri başka bir tavada kızartıyoruz. Çok kızartmanıza gerek yok. Biraz yumuşamışsa yetecektir.
Etler yaklaşık bir 45 dk Piştikten sonra suyunu çeken etlere 1 yemek kaşığı tereyağını birazcık da sıvı yağ ( tereyağı yanmasın diye) ve yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ve tuzu ekleyerek kavuruyoruz. Tuzu başta eklemeyiniz ki Etlerin pişmesini zorlaştırmasın. Kapağını kapatarak sotelemekte fayda var. Soğanlar yumuşadıktan sonra bir adet minik doğranmış domatesi, kekik, pul biber, karabiber ve biraz daha su ekleyerek Etlerin pişmesini bekliyoruz. Etler yumuşadıktan sonra içine kızarttığımız sebzeleri koyarak karıştırıyoruz ve bir süre beraber bekletiyoruz. Sonrasında karışan sebze ve eti güveçlere bölüştürüyoruz. 1 kaşık Salçaya sıcak su ekleyerek salçayı eriterek güveçlerdeki yemeğin üzerine döküyoruz. En üzerini kaşar ile kaplayarak 200 derece fırında üzeri kızarana kadar bekletiyoruz. Yemeğimiz hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder