expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 Şubat 2017 Salı

Banyolu börek


Malzemeler:
4 yufka
5 patates
2 soğan
150 gr. kavurma
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Sıvıyağ



Üzeri için:




1 yumurta sarısı
Çörekotu ,Susam veya Haşhaş
Hazırlanışı


İlk önce 5 adet patatesi haşlayın.2 adet soğanı yemeklik kesin.Haşlanan patatesleri küp olarak kesin.Tavayı sıvıyağı alın.Soğanları tavaya ilave edin ve soğanları kavurun.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kavurmayı ilave edin.Daha sonra üzerine patatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.




2 adet yufkanın aralarını yağlayarak üstüste tezgaha serin..Yufkaları üçgen olarak kesin.Üçgen kestiğiniz yufkaların uçlarına patatesli kavurmalı iç harçtan paylaştırın ve rulo olarak böreği sarın.Bir kaba su alın.Börekleri suya daldırıp hemen çıkartın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Yağlı kağıdın üzerine börekleri dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine susam ,çörekotu, haşhaş serpin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder