SÜTLÜ REVANİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
5 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı toz
3 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN
Çekilmiş Antep fıstığı
Çilek
SÜTLÜ REVANİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle derin
bir kaba 4 adet yumurta
ve şekeri dökün. Yumurta ve şekeri köpürene
kadar iyice çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip kek hamuru
kıvamında hamur elde edene kadar çırpın. Hamuru dikdörtgen cam tepsiye
dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Şerbeti için
süt ve şekeri ocağa alın. Şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatın. Daha
sonra fırından çıkan tatlıya ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün.
Üzerini Antep fıstığı ve çilek ile süslendirin. Sütlü revani servise
hazır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder