expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

6 Mayıs 2019 Pazartesi

SÜTLÜ REVANİ TARİFİ

 

SÜTLÜ REVANİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
5 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı toz
3 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN


Çekilmiş Antep fıstığı
Çilek
SÜTLÜ REVANİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle derin bir kaba 4 adet yumurta

ve şekeri dökün. Yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip kek hamuru kıvamında hamur elde edene kadar çırpın. Hamuru dikdörtgen cam tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Şerbeti için süt ve şekeri ocağa alın. Şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatın. Daha sonra fırından çıkan tatlıya ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün. Üzerini Antep fıstığı ve çilek ile süslendirin. Sütlü revani servise hazır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder