expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

6 Mayıs 2019 Pazartesi

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

 

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 kilo dana antrikot
7 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Sıvı yağ


LEZİZ ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR?
Çökertme kebabı için öncelikle eti ince ince doğrayın.


Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın. Ardından kızdırılan tavada ince ince doğranan etleri kızartın. Etler piştikten sonra tuz, karabiber ve pul biber ilave edip çok az daha çevirin. Patatesleri ince olacak şekilde doğrayıp yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Daha sonra patatesleri tuzlayın ve karıştırarak bol sıvıyağda kızartın. Sarımsakları ezin ve yoğurt ile karıştırın. Servis tabağının ortasına sarımsaklı yoğurdu koyun. Patatesleri yoğurdun etraflarına dizin ve üzerine etleri koyun. Çökertme kebabı servise hazır


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder