
250 gr boz fıstık
250 gr şeker
1/3 bardak su
Az miktarda eritilmiş tereyağı (masanın üzerine sürmek için)
Fıstık ezmesi tarifi nasıl yapılır
Fıstık ince çekilir. Bir tencereye su ve şeker konulup ,karıştırılarak şeker eritilir ve ocağa alınıp kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra bir kaşık yardımı ile kıvamına bakılıp bir taşım kaynatılarak ocaktan alınır. Hemen fıstıkla birleştirilerek iyice karıştırılır. Temiz bir masanın üzerine eritilmiş tereyağı sürülüp
üzerine sıcağı sıcağına fıstık incecik dökülüp yayılır. Fıstık donmaya başlayınca (yaklaşık 10 dk. sürüyor) yoğurulacak.
Bir parça koparılıp masanın üzerinde uzun şeritler yapılıp 2 parmak 2 parmak kesilir servis tabağına dizilir.
Afiyet olsun.
Not: Fıstık yerine arzuya göre fındık, ceviz, yer fıstığı, badem de kullanabilirsiniz. Dilerseniz su miktarını biraz fazlalaştırarak marketlerde satılan ezmeler gibi kavanoza koyup, ekmeğe sürerek de tüketebilirsiniz.
için gerek malzemeler
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder