
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
120 gr tereyağı
İçi için :
3 dolu yemek kaşığı kaymaklı maraş dondurması
Kaymaklı normal dondurma da eklenebilir
Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır
Dondurmalı irmik helvası yapmak için öncelikle 120 gr tereyağı teflon tencereye alınıp eritilir. Yağ eriyince irmik ilave edilir. Orta hararetli ateşte irmik pembeleşinceye kadar kavrulur. Diğer tarafta süt ve şeker kaynatılarak şerbeti hazırlanır.Kavrulan ve meyanesi gelen irmiğe şerbet eklenerek biraz karıştırıp kapağı kapatılır. Bir beze sarılarak demlenmesi için bir kenara alınır.Helva ılıyınca bir kaseye veya kalıba bir miktar alınarak kasenin ortası boş kalacak şekilde kenarlarına doğru kaşıkla bastırılır.Ortasına bir dolu yemek kaşığı dondurma koyularak hafifçe bastırılıp şekil verilir.(Kaymaklı dondurma daha kolay şekil alacaktır fakat maraş dondurması erime noktasında daha dayanıklı olacaktır.) Kase servis tabağına ters çevrilerek hemen servis yapılır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder