Malzemeler:
3 su b.un
125 gr.tereyağı
2 yumurta
1 su b.pudra şekeri
1 çay k.kabartma tozu
Kreması için:
2.5 su b.süt
2 çorba k.un
1 çorba k.nişasta
1 tatlı k.vanilya
1 poşet toz şanti
1 su b.süt (krem şanti için)
Üzeri için:
çilek ( yaklaşık 750 gr )
Yapılışı:
Tartın hamuru için karıştırma kabına un, kabartma tozu ve pudra şekerini alarak karıştırın. Ortasını açarak içine tereyağı ve yumurtayı alarak ortadan itibaren karıştırın.Eğer kıvamı koyu olursa soğuk su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru merdane ile açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Çatalla deldikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.Kreması için tencereye süt, un, nişatsa ve vanilyayı alarak çırparak pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca çırpılmış krem şanti ekleyerek mikserle çırpın.Pişip ilk sıcaklığı çıkan tartın üzerine kremayı yayın. Üzerini çilek ve toz yeşil fıstık ile süsleyerek soğutup servis edin.
(tarifimizi beğendiyseniz facebook sayfamızı beğenin)
Ben üzerine hazır meyveli sos döktüm , dilerseniz servis yapmadan hemen önce pudra şekeri de serpebilirsiniz. Kremasında kremşantiden dolayı , şeker yok sanırım ama ben 2 yemek kaşığı şeker ilave ettim..
Birde püf noktası tartın üzerine kremayı döktükten sonra tamamen üzeri kabuk tutmadan çilekleri dizmeye başlayın
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder