- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz içi
- Bir paket kakao
- 3 su bardağı kadar süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 200 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı kadar şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı kahve
Üzerine kek malzemelerimizi ekleyip tekrar mikserle çırpıyoruz. Hazırladığımız bu kek hamurunu yağlanmış muffin kaplarına biraz boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz. Daha sonra önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Keklerimiz fırınımızda pişirken bizde boş durmuyoruz. Kremamazı hazırlamaya başlıyoruz. Labne peyniri hariç tüm krema malzemelerini karıştırıp orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra ocaktan alıyoruz. Ilıyınca labneyi ilave edip güzelce çırpıyoruz. Kremamazı hazır. Keklerimizi fırın telinde kendini bulduktan sonra çıkarıyoruz ılıyınca buzdolabına kaldırıyoruz. Daha sonra dolaptan çıkarıyoruz. Kekleri ıslatmak için suyumuzu önce ısıtıyoruz. Daha sonra şeker ve kahveyi ekliyoruz. Bu karışımla dolaptan çıkardığımız kekimizi ıslatıyoruz. Sıkmak için ya krema pompası ya da sıkma torbasıyla kremamızı ıslattığımız kekimizin üzerine yayıyor ve süslüyoruz. Daha sonra üzerine arzumuza göre kakao serpiyoruz. Servise hazır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder