expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

27 Şubat 2017 Pazartesi

Meyveli Minik Rulo Pasta

Meyveli Minik Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya:

4 büyük yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç Krema:


4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzeri için:

Krem şanti
İçi için;

Tercih ettiğiniz meyveler
Tarifin uzun olduğuna aldanmayın, çok kolay ama bir o kadarda etkili bir tarif ??
Meyveli Minik Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
Pandispanya için yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika, köpük köpük olana kadar çırpalım. Un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek çırpmaya devam edelim ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökelim. Yağlı kağıdın üzerini biraz unlarsanız kekinizi çıkartmak daha kolay olur.
Karışımı tepsiye aldıktan sonra, içindeki kabarcıkların çıkması için tepsiyi birkaç kere tezgaha vuralım ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında, altın sarısı olana kadar pişirelim (yaklaşık 5-7 dakika sürüyor)
Pişen pandispanyayı fırından çıkardıktan sonra fırın kağıdıyla beraber birkaç kere rulo yapalım ve soğumaya bırakalım.

İçine Krema istiyorsanız, vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye koyup kıvamını alana kadar karıştıralım. Kaynamaya başladıktan biraz sonra vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Ben kremayla uğraşmak istemediğim için içine, üstü için çırptığım kremşantiden koydum, gayette lezzetli oldu :)

Pandispanyayı fırın kağıdından ayırdıktan sonra ortadan keselim, sonra iki uzun keki istediğimiz kalınlıkta keserek minik pandispanyalar elde edelim. Benimkilerin enleri yaklaşık 4 parmak kalınlığında oldu :)

Pandispanyanın içine önce kremamızı sürelim, sonra dilediğimiz meyvelerden serpiştirerek rulo yapalım. Yaptığımız rulonun dışını kremşantiyle kaplayarak hindistan cevizine bulayalım ve afiyetle yiyelim :)

?? ben birazını muzlu, birazını frambuazlı yaptım, çok lezzetli oldu.
??kalpler kırmızı şeker hamuru ama yapmasanızda olur :)
?? 1 gün önceden yapıp buz dolabında bekletirseniz daha lezzetli olur

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder