- 250 gram margarin
- yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Islak Kurabiye Tarifi
Kurabiyemizi yapmaya ilk olarak şeker ve süt hafif ılıkken karıştırıp şerbet hazırlamakla başlıyoruz. Daha sonra kurabiyenin tüm malzemelerini geniş bir kapta yoğuruyoruz. İçine unu azar azar ilave ediyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamına bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15 dk kadar kurabiyelerin üzeri çatlayıp açılana kadar pişiriyoruz. Kurabiyelerimizi fırından çıkarıp soğuk şerbetimize ara ara iki defa batırıyoruz, ayrı bir tepsiye diziyoruz. Tüm kurabiyeler aynı işlemden geçtikten sonra kalan şerbeti üzerlerine dağıtılarak soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerlerine hindistan cevizi serpip servis edebiliriz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder