expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

22 Şubat 2017 Çarşamba

Eli Böğründe (K.Maraş Yöresel)




Eli Böğründe (K.Maraş Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
4 ad domates
2 ad orta boy patates
Yarim kilo dana yada kuzu kusbaşı
8-10 tane kücük soğan
1 baş sarımsak

Karabiber
2 yemek kaşığı zeytin yağ
Pul biber
Toz biber
Kekik
Tuz
2 yemek kaşığı biber salçası
Eli Böğründe (K.Maraş Yöresel) Tarifi Yapılışı
Kuşbaşının üzerine pul biber, toz biber, karabiber, kekik ve tuz atılıp zeytinyağı gezidirilir ve harmanlanıp tepsinin bir bölümüne yayılır. Yanına domatesleri dilimleyip koyuyorum.
Soğanları soyup yanına koyuyorum. Aralarına sarımsak bırakılır.
Hazır olan tavanın üzerine tekrar hafif baharat atabilirsiniz.
Bir çorba kasesine salçayı koyup üzerine ılık su koyup salçayı sos haline getirip hazır olan tavanın üzerine yayarak dökelim. Eti yakmıyor bu sos kıvamında pişirir.
Görüntüsü yeter.
K. Maraşa ait yöresel bir yemektir.
K. Maraşlı birine misafirliğe  giderseniz önünüze direkt tavayı böyle koyar ??

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder