expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

22 Şubat 2017 Çarşamba

Düdüklüde Kuru Fasulye (Kuyruk Yağıyla)


Düdüklüde Kuru Fasulye (Kuyruk Yağıyla) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı geceden ıslatılmış kurufasulye
4 yemek kaşığı donmuş kuyrukyağı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet havuç

2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet tavuk suyu (tablet)
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Arzuya ve damak tadınıza göre yenibahar, pulbiber
Düdüklüde Kuru Fasulye (Kuyruk Yağıyla) Tarifi Yapılışı
Bismillah. Kuyruk yağımızı düdüklü tencereye alalım ve 1-2 dakika eritip kavuralım. Soğanı, sarımsağı, havucu yemeklik doğrayalım ve tenceremize ilave edelim. 1-2 dakika kavurmaya devam edelim. Ardından kuru fasulyelerimizi, salçayı ve tavuk suyumuzu da ekleyip bu şekilde de 1-2 dakika daha kavuralım. Tuzunu, baharatını ve sıcak suyunu da ekleyelim (suyunu kendiniz ayarlayabilirsiniz ben takriben 2 litreye yakın su kullandım). Düdüklünün kapağını kapayalım ve 40-45 dakika pişirelim. Her düdüklü tencerenin pişirme süresinde farklılıklar olabileceğini göz ardı etmeyin. Artık düdüklü tencerenizin özelliğine göre yemeğinizi pişirin. Pişen kuru fasulye yemeğinizi güzel bir pirinç pilavı ve kuru soğan eşliğinde sevdiklerinize servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder