expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 Mart 2020 Cumartesi

Bazlama Yapımı (Püf noktalarıyla) Anlatımı

Bazlama Yapımı (Püf noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler




3-4 su bardağı un
1/2 (yarım) paket yaş maya veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı kadar ılık su (kontrollü ekleyiniz)




Bazlama Yapımı (Püf noktalarıyla) Tarifi Yapılışı

Ben yaş maya kullandım. Önce yaş maya şeker ile karıştırılarak ılık su ile eritilir.
Ardından maya karışımı una eklenir.
Tuz eklenir.
Yavaş yavaş ılık su da eklenerek yoğurmaya başlanır.
İyice yoğurduktan sonra üzeri temiz bir bezle örtülerek ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır.
Hamur 1-2 kat kabarıp, göz göz olur.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır.
Sofra bezinin üzerinde hafif unlanarak oklava veya merdane ile açılır.
Yarım cm den biraz kalın olarak açılmalı.


Püf noktası-1: 

Açarken elle açarsanız daha iyi olur. Mayası kaçmaz diye duymuştum ben. O yüzden oklava veya merdane kullanmadım. Parmak uçlarıyla açtım. Sizin tercihinize kalmış.


Açılan tüm bazlamaların üzeri sofra bezi ile tekrar örtülerek mayalanması beklenir. Fotoğraflardan biraz anlarsınız. 3. fotoğrafta epey kabarıyor açılıp bekleyen bazlama.


Püf noktası-2:

 Eğer bazlamayı, çok fazla yapacaksanız ilk bezeyi açıp mayalandırdıktan sonra diğer bezeleri açmayıp üzerini örtün. Çünkü hepsini açıp tek tek koymak ve mayalandırmak için geniş bir yer gerekir. Buna hiç gerek yok. İlk bezeyi ocağa alıp pişirirken ikinci bezeyi açabilirsiniz. Diğer bezeler üstü örtülü beklerken mayalanmaya devam edecektir.


Açılan bazlama hafif kızmış yağsız tavaya alınır. Altı iyice pişmeden 1-2 dk sonra hemen çevrilir. Aynı şekilde 1-2 dk sonra tekrar çevrilir.


Püf Noktası-3: 

Sürekli alt-üst etmemizin sebebi şu; bazlama pişerken iyice kabarsın arası açılsın diye 1-2 dk da çeviriyoruz. Unutmayın bazlama, ocağa alınıp pişme işlemi başladığında kabarma da başlıyor.


Her iki tarafı da kabarıp kızaran bazlamalar ocaktan alınır.


Yumuşacık sıcak bazlamaları, isterseniz arasına tereyağı, peynir koyarak tüketebilirsiniz.


..::Afiyet Olsun::..



Yumuşacık dokusu ile damaklarda yer edinecek, dilerseniz kahvaltılarınız da dilerseniz de diğer öğünlerinizde tüketebileceğiniz bazlamayı tavada kolaylıkla yapabilirsiniz. Sizler de bazlama nasıl yapılır?, hamuru nasıl yapılır? merak ediyorsanız tarifi inceleyebilir, videoyu izleyebilirsiniz.

Mayasız bazlama tarifi

Genelde mayalı olarak yapılan ve çok sevilen bazlamayı mayasız da yapabilirsiniz. Mayasız bazlama da en az mayalı kadar lezzetli olmaktadır. Deneyebilirsiniz.
Bazlama ile yapabileceğiniz tarifler;
Mis gibi yaptığınız bazlamadan pratik bir şekilde pizzalar yapabilirsiniz. Pizza severler için oldukça kolay ve lezzetli bir tarif olan bazlamadan pizzayı sizlerde evlerinizde deneyebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Sabah kahvaltılarınızı güzelleştirecek, çay ile güzel bir ikili olacak bazlamalı tostu sizler de evlerinizde kolaylıkla deneyebilirsiniz.
Bazlama kaç kaloridir?
1 porsiyon bazlama yaklaşık olarak 177 kaloriye denk gelmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder