expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

21 Temmuz 2019 Pazar

Boza Tarifi

https://ennefisyemekvepastatarifleri.blogspot.com/2019/07/boza-tarifi.html">


Boza Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı pirinç
1 dilim bayat ekmek içi
Damak tadınıza göre toz şeker
1 su bardağı boza
Boza Tarifi Yapılışı
Kış günlerinin aranan lezzetini kendiniz yapın. !!!


Bulgur ve pirinçi güzelce yıkayıp sıcak su ile ıslatalım ve içine bayat ekmek içini ufalayalım. Tencereyi sıkıca sarıp bir gece bekletelim. Sabah iyice şişmiş ve suyunu çekmiş bulgura tekrar su ekleyip kaynatalım. Bulgurlar tamamen dağılana kadar kaynattıktan sonra blenderdan geçirip süt süzgeciyle süzelim. Böylece pürüzsüz bir kıvam elde edelim. 1 su bardağı önceden ayırdığımız mayalık bozamıza (ayırmadıysanız hazırda kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve süzgeçten geçirdiğimiz bozamıza ekleyelim. Bozamızı tekrar sıkıca saralım ve 2-3 saatte bir karıştırarak 2 gün mayalanması için bekleyelim. Mayalanan bozaya damak tadınıza göre şeker ekleyelim ve cam şişelere doldurup buzdolabında muhafaza edelim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder