Patatesli Fiyonk Börek Tarifi
Kolay börek tarifi, patatesli fiyonk börek tarifi devam ediyor. Fiyonk börek nasıl yapılır? patatesli fiyonk börek yapılışı ve malzemeleri sizler için aşağıda yer alıyor.Patatesli fiyonk börek yapılışını tüm aşamaları ile sizlere sunuyoruz. Yufka ile yapılan kolay börek tarifi arıyorsanız bu börek tam size göre.
patatesli fiyonk börek tarifi aşağıda yer alıyor.
Patatesli Fiyonk Börek Tarifi Malzemeleri
- 2 adet yufka
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ kullanıyoruz
- 1 yemek kaşığı sirke gerekiyor
- 1 yemek kaşığı kadar un
- 1 yemek kaşığı kadar buğday nişastası
- 3 tane orta boy haşlanmış patates
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gerekiyor
- 2 adet kuru soğan orta boy
- 1 tatlı kaşığı kadar salça kullanıyoruz
- bir tutam tuz
- baharatlar, karabiber, kırmızı pul biber
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Patatesli Fiyonk Börek Yapılışı
Patatesli börek tarifi, patatesli fiyonk börek yapılışı için ilk olarak; iç harcımızı hazırlıyoruz.Bunun için patateslerimiz haşlayıp, soyalım, püre haline getirelim ezerek.
Ardından kuru soğanlarımızı güzelce yemeklik olarak kıyalım. Sıvı yağı bir tavaya aktaralım, kızdırıp, soğanlarımızı kavuralım.
Soğanlar biraz pembeleşince ise, içine salça ekleyelim. Bir kaç dakika kadar kavuralım, salçayla bütünleşsin.
Ardından haşlanmış püre patatesi ekleyelim. Tuz ve baharatları da ekleyelim, karıştırıp çevirelim.
Sonra malzemeler yeteri kadar karıştıysa, iç harcımız hazırdır, ateşten alıp, soğuması için bekletelim.
Sos malzemelerinin hepsini bir kaseye aktaralım, güzelce çırpalım. Sonra tezgahta yanımıza koyalım.
Yufkayı tezgaha alalım. Sonra yufkamızı ikiye katlayalım. Katladığımız yufkanın dört tarafından ikişer parmak genişliğinde keselim, böylece kenarları muntazam bir dikdörtgen elde etmiş olduk.
Sonra bu dikdörtgen yufkayı dört adet eşit parçaya bölelim. İkinci yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp bunu da dört eşit parçaya bölelim.
Kestiğimiz dikdörtgen yufkalardan birini alıp, hazırladığımız sosu bir fırça ile dikdörtgen yufkanın her tarafına sürelim. Patatesli börek tarifi için şimdi fiyonk katlamaya sıra geldi.
Bunun için iki yöntem kullanarak katlayabilirsiniz. Ya zarf gibi dörde katlayıp, sonra birleştirirsiniz yufkayı. Ya da direk dikdörtgen yufkayı ortada büzüp, iç harç koyup tekrar kapatırsınız. Sonra da ortasından ince yufkayı dolarsınız iki yöntemde de.
Şimdi soslanmış bu dikdörtgen yufkayı zarf gibi katlamaya geldi. Önce iki kısa kenar ortada birleştirelim. Düz kısmına iç harçtan göz kararı koyalım. Tekrar katlayıp, zarf şekli elde edelim.
iç harcı koyup, zarf şeklinde katlayıp, sonra şeritli dolayalım

Parmak ucumuzla hazırladığımız zarfın orta kısmını sıkarak şekillendirelim fiyonk gibi.
fiyonk börek nasıl katlanır
fiyonk börek yapılışı


Üzerlerine sıvı yağ ile çırptığımız yumurta sarısını bir fırça ile bolca sürelim.
Patatesli fiyonk börek tarifimizi önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar kontrollü olarak pişirelim.
Patatesli fiyonk börek yapılışı bu kadar. Patatesli fiyonk börek tarifimizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz. patatesli börek tarifimizi beğendiğinizi umarız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder