köstebek pasta keki için malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 bardak kadar şeker (su bardağı)
- 1 bardak süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un tepeleme
- 3 kaşık kakao – yemek kaşığı
- 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Çikolata parçaları
Köstebek Pasta Tarifi Yapılış Kek için; yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, un, vanilya, kabartma tozu karıştırılır, son olarak kakao eklenir, karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine dökülür 180 derecede pişirilir, fırından çıkarınca soğumaya bırakılır. Soğuyunca ters çevrilerek pasta tabağına yerleştirilir, kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak ortası bir kaşık yardımıyla oyulur, oyulan kek kırıntıları da bir kapta birleştirilip iyice ufalanır (pastanın en üstüne serpmek için).
köstebek pasta tarifimizin başlangıcında, yumurta, sıvıyağ, süt ,kabartma tozu, vanilya, un ve en son olarakta kakaomuzu ekliyoruz. Bunları homojen bir şekilde karıştırıyoruz. Yağladığımız bir fırın tepsisine karışımımızı döküyoruz ve daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.
Fırından çıkardığımız köstebek pasta kekimizi soğuması ve dinlenmesi için biraz bekletiyoruz. Soğuyan kekimizi pasta tabağımıza alıyoruz ve kenarlarında birkaç cm bırakıp içini oyuyoruz. oyma işlemini bir kaşıkla yapabilirsiniz.
Kek pişerken kremasını yapıyoruz ve kreması için süt, un, vanilya tencerede karıştırıyor ve pişiriyoruz. Piştikten 5 dk. sonrada kremşantiyi toz olarak döküyor karıştırıyoruz.
İçine çikolata parçaları döküyoruz. Muzlar uzunlamasına ikiye kesilip düz tarafı alta gelecek şekilde kekin oyulan kısmına tamamen doldurulur. Krema önce muzların üzerine ve kekin her yerine yayılır. Kek kırıntıları kremanın üzerine hafifçe bastırılarak kremayı tamamen kapatacak şekilde serpilir. Pasta buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder