expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

23 Şubat 2017 Perşembe

Fırında Bal Kabağı Tatlısı

Malzemeler:

1 kg kabak,
2 su bardağı toz şeker.
Üzeri İçin:

İsteğe bağlı ceviz.


Fırında Bal Kabağı Tatlısı Yapılışı

Kabağın kabuklarını soyup doğrayalım.

Sonra kabakları yıkayıp suyunu süzdürelim.

Daha sonra kabakları fırın kabına dizelim.

Kabakların üzerine toz şekeri serpelim.

Kabakları bu şekilde 3-4 saat bekletelim.

Suyunu salan kabakları önceden ısıtılmış 180° fırında 30-35 dakika yumuşayana kadar pişirelim.

Pişen kabakları servis tabağına alalım.

Fırında Bal Kabağı Tatlımızın üzerine ceviz serpip servis yapın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder