
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için;
2 kepçe zeytin yağı
Susam
Çörek otu
Çörek (Mersin Yöresi) Tarifi Yapılışı
Bütün malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Sıcak bir ortamda hamur 2 katına ulaşana kadar ortalama 2-3 saat bekletilir. Mayalanan hamurdan büyük bir beze yapılır yuvarlak tepsi yağlanarak hamur eşit miktarda her yerine yayılır. üzerine bolca susam ve çörek otu serpilerek elimizi soğuk suya batırarak üzerine bastırırız ki susamlar hamura yapışsın, bıçağın arka tarafıyla kesilir. üzerine zeytin yağı dökülür. Bıçakla tekrar kesilerek fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder